gelijkheidsideaal

Gelijkheidsideaal

Het gelijkheidsbeginsel is een algemeen principe dat iedere burger (wettelijk) gelijke rechten heeft. Iedereen een gelijke behandeling moet krijgen. Het gelijkheidsbeginsel kan gerekend worden tot de gelijkheidsrechten/ grondrechten/mensenrechten.

en is vastgelegd in veel internationale verdragen. Het beginsel heeft met name betrekking op gelijke behandeling ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, nationaliteit, hetero- of homoseksuele geaardheid of burgerlijke staat.

De grondwet: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Bijvoorbeeld een project planner wil graag online de werkuren laten inkijken per werknemer. Maar 1 persoon mag dat niet die moet zelf zijn werkplanning ophalen van het bedrijf en krijgt geen inlog gegevens.  Hij kan geen gebruik maken van de digitale verlofkaart.

Dat is een overtreding bij wet. Dit was een voorbeeld.

Wilt u nou echt overstappen naar een online en volledig online systeem? U personeelsplanning online?

Dan kunt dit gelijk in order maken tegen een voordeel prijs waar elke ondernemer of projectgroep met betaalde krachten op heeft gewacht. online verlof aanvragen op werktijden.nl

 

Advertenties

Heeft u een vraag of wilt uw samen linken of een opdracht indienen? Vul het Formulier in!!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s