Democratie & Financieel

Democratie in de werkwijze als grondslag van onze samenwerking. banner buurt in bloei

Deze bestuursvorm is gebaseerd op het menselijke gelijkheidsideaal*. Als iedereen vrij en gelijk in rechten en plichten geboren is (zoals in het eerste artikel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens staat) dan heeft ook niemand méér recht dan een ander om bepaalde wetten vast te stellen of beslissingen te nemen. Het implementeren van die theorie in de politieke en andere vormen  is het in de praktijk niet eenvoudig en kent vele aspecten. ( bron: Wikipedia.org).

Gezien wij gekozen hebben voor elke persoon die actief is binnen Groep Paulus Potter. Een stem te geven, en deze stem op de vergadering of meeting kan gebruiken. Om voor dan wel tegen een voorstel te stemmen.Bij afwezigheid om wat voor reden dan ook. Is het mogelijk niet te reageren. Dan gaat jou stem verloren. Deze stem kan je ook vooraf in zenden, schriftelijk, mail, of mondeling aan een ander over te dragen. Als het voorstel al bekend is kun je jou keuze vooraf indienen.

Een ieder staat gelijk aan elkaar, en heeft dus de zelfde mogelijkheden en vooral waardering om wie jij bent,, en toevoegt is belangrijk.

Bij meningsverschillen deze worden uitgesproken onder elkaar, of in de vergadering of meeting. Wij praten met elkaar en niet slecht over elkaar. Dat is het moment een gesprek aan te vragen of te bespreken.

de volgende vier fundamentele elementen aanwezig te zijn:

  1. recht van initiatief; elke deelnemer moet vrij zijn om een initiatief te kunnen nemen en een wetsvoorstel of wetswijziging in te dienen;
  2. recht op spreken; elke deelnemer moet in gelijke mate de kans hebben de andere deelnemers te informeren en met hen van gedachten te wisselen over het voorstel dat ter tafel ligt;
  3. stemrecht; elke deelnemer moet de gelegenheid hebben een stem over het voorstel te kunnen uitbrengen. Een overeengekomen meerderheid van de stemmen bepaalt of het voorstel al dan niet aangenomen wordt;
  4. gelijkheid; elke deelnemer dient gelijk te zijn aan een ander in het democratisch proces, zowel in deelneming tijdens het stemmen alsook door gelijkwaardig vertegenwoordigd te zijn.

In een representatieve democratie draagt de groep een aantal nauwkeurig gedefinieerde bevoegdheden voor een beperkte tijd over aan een aantal afgevaardigden, die de groep vanaf het begin ‘representeren’ en de wil van de groep uitvoeren. Deze bevoegdheden bevinden zich onder andere op het terrein van de financiële wetgevende  macht van Nijestee** en Mensenmakenstad** in goed overleg op te volgen na onderhandeling. Na een aantal jaren worden nieuwe verkiezingen gehouden.

Het ontwikkelen van een plan om een antwoord te geven op de terugloop van de leefbaarheid in het wijkdeel Kostverloren is ons doel. Met name het gebied Kostverloren -west t.h.v. Hoendiep/ Pauluspotterstraat en de Paulus Potterflat ( de binnenplaats, de voorzijde)  tot halverwege de wandelroute naar het Ostadepark t/m de eerste koopwoningen. Dus halverwege het voetpad lang het water gedeelte parallel aan het spoor.

Structuur en Financiën P1080042

Waar mensen samenleven is cultuur en organisatie.
Zonder organisatie is geen samenleving mogelijk.

Gestart en met hulp van Nijestee, Gemeente Groningen. Nieuw Lokaal Akkoord 2.0,  commissie Kostverloren.

En partners is  functioneren als ruimte voor creativiteit en ondernemingszin; een doel. Die potentie heeft.

Natura bijdrage
Wat dacht je van het (tijdelijk) beschikbaar stellen van materialen, diensten, personeel, marketingkennis en dergelijke?

Van fotograaf,, verhuizingen, tuin werk, schilder werk voor het goede doel. Je kunt op projectbasis financieel bijdragen. Vaak staat er direct iets tastbaars tegenover deze sponsoring: bijvoorbeeld het eigen logo of een advertentie op flyers, billboards, spandoeken of vlaggen. Maar ook structureel bijdragen kan.

Bel of mail ons en dan kijken we wat we kunnen en mogen betekenen? camera5 bewegendedirect contact klik op contact

Adverteren bij TradeTracker? <<< of kies voor en win ?>>> Win een Zeppelinvlucht boven Rotterdam – bij Drukwerkdiscounter
Drukwerkdiscounter verloot in de maanden maart tm. juni elke maand een ticket voor een vlucht met ‘s-werelds grootste Zeppelin. Iedere klantorder doet automatisch mee.

Advertenties

Heeft u een vraag of wilt uw samen linken of een opdracht indienen? Vul het Formulier in!!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s